Tom Waits ~ Muriel

Vreemd hoor. Hoe kan ik als liefhebber van Tom Waits én drager van de naam Muriel nog nooit gehoord hebben van het nummer ‘Muriel’? Het staat op het album Foreign Affairs, een album dat uitkwam in 1977, 7 maanden na mijn geboorte.

Foreign affairs

Het was de Gentse stadsmonnik João die me erop wees dat hij ‘mijn naam’ kende van het lied van Tom Waits. Na mijn inspirerende ontmoeting met João in het park bij ondergaande zon, heb ik meteen gegoogled: “Tom Waits Muriel”. Luister (en lees) zelf hoe Tom wacht op Muriel en hoe mooi dit nummer past bij het afronden van dag en het begin van een nacht die niet eindigt…

Muriel

Muriel since you left town
The clubs closed down
And there’s one more burned out lamppost
On Main Street
Down where we used to stroll

And Muriel
I still hit all the same old haunts
And you follow me wherever I go

And Muriel I see you
On a Saturday night
In a penny arcade
With your hair tied back
And the diamond twinkle
Is in your eye
Is the only wedding ring that I’ll buy you
Muriel

And Muriel how many times
I’ve left this town
To hide from your memory
And it haunts me

But I only get as far
As the next Whiskey bar
I buy another cheap cigar
And I’ll see you every night

Hey Muriel
Muriel
Hey buddy
Got a light?

 Tom Waits ~ Foreign affairs, 1977

 

© Muriel Van Peteghem, 9 mei 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *