Kus de kikker (niet)

Ja, je ziet het goed. Een toef blond haar op de kop van een porseleinen kikker. Daarachter ligt een vrouwenlijf, gewikkeld in vershoudfolie, wat ongemakkelijk gepositioneerd. Van haar pols glijdt een gouden kroontje. En 2 Amerikaanse vlaggetjes zijn in haar linkerhand en -voet geprikt.

“Het is Trump die een kikker is en een prinses die klaar ligt om hem te kussen,” vertelt Juanita Leenknecht, zaakvoerster van kapperszaak Don & Doña.

Dexter?

Je zou denken dat seriemoordernaar Dexter hier heeft huisgehouden, maar het is de nonkel van zaakvoerster Juanita Leenknecht die het creatieve brein is achter deze ‘showstopper’.

“Hij is geen etalist, hij vindt dat gewoon leuk om te doen. En ik laat hem zijn gang gaan,” vertelt Juanita.

Ik ben niet de eerste die de winkel binnenloopt. “We doen niet lichtzinnig over onze étalage; er wordt tijd en energie aan besteed. Met als resultaat dat mensen stoppen en erover praten,” staat op de website van Don & Doña vermeld.

Trump

Kapperszaak Don & Doña is gevestigd op het Sluizeken, vlak achter de Vrijdagsmarkt in het verlengde van Oudburg in Gent. Iedere 3 maanden verzorgt Juanita’s oom de etalage. Op mijn to do-lijstje staat nu hem vragen naar zijn unieke kijk op het presidentschap van Trump. “Dan zoude nogal nen uitleg krijgen!“, lacht Juanita.

© Muriel Van Peteghem, 14 april 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *