vertrek uit Ljubljana

24 september, dag 6, deel 1

Niet zo goed geslapen dus, maar ik heb zin in vandaag. Tien uur moet ik het hostel uit zijn, dus snel douchen en inpakken.

inpakken en ontbijten
inpakken en ontbijten

Het ontbijt is de rest van het avondeten van gisterenavond. Ik eet hier beter (gezonder) dan thuis.

pastasalade
pastasalade
parkeerplaats
parkeerplaats aan de Petkovškovo nabrežje

Het is voor het eerst dat ik mijn motor voor zoveel geld geparkeerd heb. Een Ljubljanese parkeerwachter legt me geduldig in het Sloveens uit dat ik negen euro moet betalen. Wat? Tot wanneer? Hoezo? Mag ik hem niet op de stoep zetten? Nee dus. Ik heb zwaar het gevoel dat ik genaaid ben, maar het blijkt voor auto’s wel normaal te zijn. What can you do? Wel had ik een mooi plekje dat we vanuit het hostel prima in de gaten konden houden.

tussen de herfstbladeren
tussen de herfstbladeren

Ik ben pas zes dagen van huis en het voelt alsof ik al maanden op pad ben. Dat is goed teken, toch? De kilometerteller staat inmiddels op 1443 (vanaf Amsterdam). Sinds ik mijn motor heb (april 2009) heb ik al 4074 kilometer gereden.

Ik heb met mijn zus afgesproken in Rijeka, maar de dichtstbijzijnde camping is iets zuidelijker in Lovran. Het stond niet op mijn planning om naar Kroatië te gaan. Dus helaas staat Lovran niet op mijn gedetailleerde kaarten. Ik ben benieuwd hoe dat gaat.

Naar Rijeka en Lovran
Naar Rijeka en Lovran

0 reacties op “vertrek uit Ljubljana”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *