Motorreis: Ongemakken

Get your motor runnin'. Head out on the highway...
Get your motor runnin'. Head out on the highway...

In landen als Duitsland en Slovenië wordt op de snelweg aangegeven hoe warm het is. Ook de temperatuur van het asfalt. Terwijl ik in de schaduw van een berg rijd, blijkt het 21 graden te zijn en de asfalttemperatuur is 39. Heet! De motor warmt zichzelf ook op (vooral rondom het motorblok) en wat dat betreft ben ik blij met een stevige leren broek.

Broeierig

Er is toch ook wel een echt ongemak gekoppeld aan motorrijden in landen waar het kwik boven de 25 graden stijgt. Vanaf het moment dat ik in het voormalige Joegoslavië reis, is het broeierig warm in mijn motorlaarzen, leren broek en motorjas. Ik kies bovenal voor veiligheid en dus heb ik inmiddels huiduitslag op mijn voeten en onderbenen (glimmende, kleine rode bultjes). Ook zijn mijn enkels opgezwollen door vochtophopingen die ik maar niet kwijt lijk te raken.

gezwollen voeten en hitte-uitslag
gezwollen voeten en hitte-uitslag

Mijn kont is elke dag wel even gevoelloos en de spieren van mijn handen, armen en schouders gespannen van de constante grip op de handvaten. Mijn lichaam is een beetje van slag. Het is relatief, dus geen klaagzang. Ik draag het. Ik zoek verkoeling in de alomtegenwoordige zee. Ha!

heels on waves
heels on waves

0 reacties op “Motorreis: Ongemakken”

  1. Ik heb writingonwheelsinheels.wordpress.com gevonden via Google. Geweldig gemaakt! Ik hoop wil ook zo een template gebruiken.
    Welke template heb je hiervoor gebruikt?

    Groetjes,
    Deb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *