Het amusement

25 september (dag 7), 26 september (dag 8), 27 september (dag 9)

Als goden in Kroatië. In Medjeva genieten we (Anouk, Q en ik) van het goede leven.

De dagen die volgen kan ik samenvatten in enkele woorden: zon, zee, strand, beach ball, badminton, cruising the ‘river rider’, nog meer zon, ‘Braziliaanse’ koffie drinken (een bruine vloeistof met een aarde/chloorsmaak), lekker eten, chillen, kruiswoordpuzzlesmaken, kwartetten, lekker eten, voornemens om te gaan hiken op de aangrenzende berg, schaken, had ik al eten genoemd?, nog meer voornemens om de aangrenzende berg te gaan beklimmen… enz.

Het cliché dat een foto meer zegt dan duizend woorden is ook hier van toepassing. See for yourself:

Kamp Flodder: Anouk en Q (en Betty)
Kamp Flodder: Anouk en Q (en Betty)

Betty is het schoothondje van onze hittepetitterige Sloveense buurvrouw. Omdat we onze eigen huisdieren missen (ik: Boeboe en Zusje, mijn Siamezen) en Anouk en Q hun Schroeiertje, een klein schattig katertje dat zich de Volkswagen camper op een camping in Gilau, Roemenië, meteen eigen maakte en niet meer weg wilde. Schoeiertje had Q en Anouk uitgekozen tot zijn nieuwe voogden en probeerde zich met poot en tand te verzetten tegen hun vertrek. Potsierlijk nam hij plaats in de camper. Met pijn in het hart hebben ze het katje in Roemenië achter moeten laten.

Betty
Betty

Hoewel we niet echt hondenliefhebbers zijn en zeker niet van dit soort juffershondjes, vonden we Betty wel een vrolijk ding. Betty maakte ons aan het lachen (nee, niet uitlachen, tuurlijk niet!). Betty bleek ook een belangrijk bindmiddel. We stonden op de camping toevallig ver van alle Hollanders, Duitsers en Fransen en andere West-Europeanen. Het feit dat wij Betty omarmden en onder tafel stukjes vlees en ei toestopten bracht ons in contact met de ons omringende Kroatische en Sloveense kampeerders. Toch een groep mensen met wie we een taalbarrière delen en dat levert slechts moeizame gesprekjes op. Betty is een bruggenbouwer, dat was meteen al duidelijk. Die middag werden ons namelijk al pannenkoekjes, gevuld met nutella gebracht, door het bazinnetje van Betty. Drie voor elk!

Belangrijk is het lichaamvoldoende te bewegen en ook de conditie van lachspieren op peil te houden. En niet te vergeten… te ontspannen!

potje badminton mét net
potje badminton mét net
badminton zonder net, maar in de juiste campingoutfit.
badminton zonder net, maar in de juiste campingoutfit.
potje beach ball
potje beach ball
fun at ze beach
fun and dancing at ze beach
meet the 'river rider'
meet the ‘river rider’
cruisin'
cruisin’
maximaal chillen
maximaal chillen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *