Amsterdam-Kaapstad, zou het er nu echt van komen?

Leuk dat mijn freelance werk me op allerlei plekken brengt. Ik ben blij met de vele ontmoetingen met steeds weer nieuwe mensen. In ieder project kom ik interessante en inspirerende collega’s tegen. Een tijdje geleden ontmoette ik een collega die ook motorrijdt: Wouter met z’n BMW 1200 GS.

Bucket list

Vandaag hebben we afgesproken dat ik me aansluit bij de reis die hij op zijn planning heeft staan en die ook voorkomt op mijn bucket list. Dat kan geen toeval zijn! We hebben voorzichtig een eerste mogelijke route besproken en zijn tot de conclusie gekomen dat er op het Afrikaanse continent (nog) veel landen zijn waar het onrustig of instabiel is. We kennen via via mensen in Mauritanië en ik heb vrienden in Togo, dus een tussenstop in die 2 landen staat sowieso al vast.

101 vragen

Wanneer? Eind 2014, begin 2015… We moeten nog veel voorbereiden en er zijn nog 101 vragen te beantwoorden:

  • Wat is de beste periode?
  • In welke landen is er oorlog of een risico om ontvoerd te worden voor losgeld?
  • Wie gaat er nog meer mee? Hoe meer zielen hoe meer vreugd!
  • Vaccinaties?
  • Doet GPS het overal?
  • Waar moet ik nog meer aan denken?
  • Etc.

Ook moet ik mijn huidige motor verkopen, want met een Kawasaki ER6F ga ik het in de woestijn niet redden. Verder moet ik nog enorm veel geld sparen en ook nog eens anticiperen op inkomstenderving.

De route

Onze route? Een eerste verkenning:

Motorreis Afrika 2015

1 reactie op “Amsterdam-Kaapstad, zou het er nu echt van komen?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *