Motorblog on wheels, altijd vrienden

back on the road
 back on wheels – Foto Q. van Bergen

Motorrijders groeten elkaar. Vanaf het moment dat je op de lesmotor zit, word je gegroet door je mede-motor-weggebruikers. Een linkerhand als je tegenligger bent. Een rechtervoet als je ingehaald wordt (het gas (rechterhand) kan je niet zomaar loslaten). Leuk, dat gevoel van solidariteit. De ervaring leert dat er kennelijk een paar regels zijn:

Regel 1: Harley Davidsonrijders groeten geen niet-Harleyrijders.

Regel 2: Regel 1 blijkt niet in alle landen van toepassing. In het buitenland (bijvoorbeeld in Duitsland, Oostenrijk, Slovenië) maakt het blijkbaar niet uit wat voor een motor je hebt. Geen elitair gedoe. Een wiel voor, een wiel achter, minimaal 34 pk en we groeten elkaar.

Regel 3: Motorrijders groeten geen scooter- of brommerrijders. Ook niet de zwaardere motorscooters die je tegenwoordig veel ziet. Noch die gekke met twee voorwielen. Of de BMW’s met dak, waarin je geen helm hoeft te dragen en je als in een auto ingesnoerd zit in een veiligheidsgordel.

Regel 4: Kroatische motorrijders groeten andere motorrijders niet, ongeacht nationaliteit.

Er zijn altijd uitzonderingen mogelijk op iedere regel: Bij een tankstation kom ik een Kroatische autobestuurder tegen. Hij is ook motorrijder. Hij vertelt me over zijn Harley. Vlak voor ik vertrek, komt hij achter me aan om me deze sticker te geven:

support hells angels sticker
support hells angels-sticker

Fraai. Tja, als je alleen reist, is alle solidariteit en vriendschappelijkheid meegenomen.

hartverwarmend
hartverwarmend
Biker'S Caffe
Biker’S Caffe
korting!
korting!
Parkeren enkel voor gelukkige motorrijders
 Parkeren enkel voor gelukkige motorrijders

0 reacties op “Motorblog on wheels, altijd vrienden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *