Het diepte-interview

Gisteren de hele dag hard gewerkt. Om mijn aandacht af te leiden voor het interview met Veronica. Ik hoorde de avond ervoor hoe Simone Bokma (andere finaliste) in 30 seconden een promopraatje voor zichzelf mocht houden en dat is onvoorbereid best moeilijk.  Vanaf dat moment heb ik mijn hersenen laten kraken over wat ik eigenlijk te zeggen heb over mij als motorvrouw en waarom ík de verkiezing moet winnen.

Kookwekker

Ik stel de kookwekker in op 30 seconden. Verbazingwekkend hoe weinig je kan in 30 seconden vertellen. Zelfs ik niet. Uiteindelijk een verkooppraatje verzonnen van precies een halve minuut, als ik de woorden rustig uitspreek tenminste. Het ging als volgt:

In 2009 heb ik in mijn eentje 3 weken door Europa gereden. Ik heb me verbaasd over de bizarre reacties omdat ik als vrouw alleen met de motor op pad was. Er zijn zo veel vooroordelen. Daarom is bij mij het idee ontstaan om hierover meer uit te wisselen. Tussen vrouwen, maar ook in het algemeen. Ik schrijf sinds september een blog over motorrijden. Dat bevalt zo goed dat ik nu bezig ben met een website waarop vrouwen hun motoravonturen kunnen delen. Ik denk dat ik als blogger en journalist goed in beeld kan brengen wat motorrijden zoal inhoudt. Ik wil andere vrouwen laten zien dat het niet zo moeilijk is om je dromen te verwezenlijken.

Precies 30 seconden.

Fan

Ik luister gespannen naar de radio om te kunnen peilen wanneer ik aan de beurt ben. Eerst wordt René gebeld. Uit een groep mensen is René de uitverkorene om in de radio uitzending uit te leggen waarom hij op mij gestemd heeft. René is de vader van Q, de vriend van mijn zus. Ik heb de beste man een keer ontmoet en ik weet dat hij mijn blog gevolgd heeft toen ik door Europa cruisde.

freestylen in Kroatië
freestylen in Kroatië

Verder ken ik hem uit verhalen. Na zijn radio-optreden ben ik ook fan van hem!

Toen was ik aan de beurt. Ik luister naar de radio en probeer in te schatten hoe lang het nog duurt voordat ik aan de beurt ben. Een liedje van de Dijk. Er wordt gebeld. Met Patrick Kicken van Radio Veronica.

[geluidsfragment volgt]

Droge mond

Wááát, het interview blijkt niet echt live te zijn. Het wordt opgenomen en dan enkele minuten later in de uitzending geplakt. Ik heb een droge mond en mijn stem blijft haperen. Een keer zeg ik bijna kut pieieiep! Ach, het was een prima praatje, hoewel ik nou niet echt voor mezelf reclame gemaakt als motorvrouw van het jaar.

Het interview is over in the blink of an eye. Op twitter verneem ik van Patrick Kicken:

@kicken: @murielvp Je kreeg wel 3 minuten de tijd van me, sympathiek he 😉 De anderen ook trouwens. Succes!

Kort daarna ontvang ik een persoonlijke mail van Patrick Kicken.

He die Muriel,

Je klonk leuk hoor! Dat opnemen doen we inderdaad zodat mensen gewoon lekker spontaan klinken. En dat is bij jou dubbel en dwars gelukt. Wil je een mp3 van je interview? Wellicht leuk voor het nageslacht / op je blog.

Groet! PK

Geluidsfragmenten volgen zo snel mogelijk, hoop ik…

0 reacties op “Het diepte-interview”

  1. Haha tof man, ik hoorde het inderdaad ook op de radio en toen ik je twitter hoorde heb ik die gelijk maar even toegevoegd =)

    Ben benieuwd naar het luisterfragment.

  2. hoi Muriel,

    wat een geweldig blog! en een feest van herkenning, ik ben 1 van je mede kandidaten en vindt het geweldig hoe je dit beschrijft.
    ik zie je woensdag

  3. Hey Irma,

    Wat leuk om een reactie van je te krijgen. Ik zie ook dat mijn motorlevensstijl het meest bij jou aansluit. Ik heb zin om jou en de anderen te ontmoeten. Zie je woensdag en succes met alles!

    Groetjes, Muriel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *