Strijdgewoel

Het is woensdag 17 februari. Het strijdgewoel barst los. Vandaag trek ik ten strijde om mijn eer te verdedigen als potentiële motorvrouw van het jaar. Ik ben best zenuwachtig. Met mijn passie voor het motorrijden zit het wel goed. Mijn kennis over de geschiedenis van het motorrijden, motoren, motorsport?? Not so much! Ook mijn kennis van de verkeersregels is weggezakt. Ach, het is maar een spelletje. Let’s have fun!

Zonnebril

Ik ga naar Utrecht en ik neem mee: helm, speciale motorkleding etc. en – met vrolijkheid – mijn zonnebril. Mijn motor blijft helaas thuis. Ik moet veel spullen meenemen en ik wil vanavond na de VIP-opening van de Motorbeurs samen met mijn vriendje terug naar Amsterdam. De trein dus.

Behendigheid

Een onderdeel van de motorvrouw van het jaar-wedstrijd is behendigheid. Vanmiddag leggen de finalisten een parcours af. De instructrice beoordeelt de kandidaten op behendigheid en rijvaardigheid. Iedere finalist wordt uiteindelijk door de instructrice beoordeelt met goed (3), voldoende (2), onvoldoende (1), voor 3 verschillende onderdelen.

Sterkste vrouw van het jaar

Dan is er vrijdag ook nog het parcours op het podium. Dit bestaat uit: een (1) een Harley-Davidson op juiste manier optillen, op de standaard zetten, twee motorsloten verwijderen en plaats nemen op de motor. Diegene die dit parcours als snelste aflegt krijgt 6 punten, de nummer 2 krijgt 5 punten enz.

Een motor optillen? Als ik val zijn er meestal aardige omstanders die mij helpen. Dit heb ik nog nooit gedaan. Gelukkig biedt het internet soelaas.

Wordt vervolgd…

Enne, dit is de laatste dag dat er op mij gestemd kan worden!

19/2 17.30 hal 12

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *