Motorvrouw van het jaar – dag 1 – het begin

Wie wordt de eerste ‘motorvrouw van het jaar’ van dit land? Vrijdag weten we het. De eerste wedstrijddag begon vandaag, 17 februari:

Centraal Station Utrecht

Met frisse tegenzin waggel ik met mijn sleepkoffer vol van motorbenodigheden door Utrecht CS. Op naar de jaarbeurs. Op mijn weg zie ik een dame met twee staartjes en een helm. Als dat niet Irma is. Ik heb Irma nog nooit ontmoet, maar aangezien ze een van mijn concurrenten is, heb ik haar profiel natuurlijk wel goed uitgecheckt. Ik herkende haar gelijk.

Hey babe!

Mijn zenuwachtigheid en spanning verdween als sneeuw voor de zon na vijf minuten babbelen met Irma. Ook zij was een beetje huiverig geworden na de ‘babe-isering’ van de deze verkiezing door Radio Veronica. Allebei vreesden we dat we ons voor de verkeerde competitie hadden ingeschreven. Dat blijkt gelukkig heel erg mee te vallen.

Bij de ingang vonden we al gauw de anderen. Vanaf dat moment begon een intensief programma, de generale repetitie voor de finale op vrijdag 19 februari.

Kennismaken, briefing en lunch

motorvrouwen briefing
motorvrouwen briefing

Alle dames zijn heel aardig. Terecht merkt Simone op: “Hè shit, wat jammer dat jullie zo aardig zijn, dan wordt het moeilijker om te winnen!”. Ik dacht precies hetzelfde. Het voordeel ervan is dat we een hele gezellige dag tegemoet gaan.

En nu omkleden voor de beproevingen die op het terrein achter de hallen plaatsvinden. Iedereen hijst zich in haar pak. Bij de een is dat moeilijker dan bij de ander. Bernice Sangers heeft haar nieuwe gesponsorde racepak binnen.
Bernice krijgt hulp bij het aankleden
Bernice krijgt hulp bij het aankleden

Het mooiste pak is van Jenny:

Jenny Douwes is er klaar voor
Jenny Douwes is er klaar voor
Dit bedoel ik:
Jenny's mooie bocheltje
Jenny's mooie bocheltje
Bij mij geen bijzonderheden. Geen hulp nodig bij het aankleden. Ouderwets thermo-ondergoed. Voor mij geen leer in de winter (te koud). ’s Winters ga ik voor een degelijk goretex pak. Niets bijzonders. Black is black.
Black is black
Black is black

Maar nooit op pad zonder:

on wheels in heels forever
on wheels in heels forever

Cheese!

Eerst even wat kiekjes/filmpjes schieten. Als een soort van Charly’s Angels worden we naast elkaar gezet, helm onder de arm. We lopen gezamelijk naar een denkbeeldige lijn op het terrein. Ik zie het al voor me. In vertraging uitgezonden met een goeie beat eronder. Zes motorvrouwen on the loose. Yihaah! De sfeerbeelden dienen als entertainment bij de grote finale show. Ik ben benieuwd.

de cameraman
de cameraman

We mogen op een motor naar keuze (jeuj!) een paar rondjes rijden. De keuze is snel gemaakt. Voor het eerst in haar leven rijdt Muriel (ik!) Harley Davidson. Dat is een mijlpaal. *ontroerd*

mijn eerste Harley
mijn eerste Harley
Muriel als een kind in de snoepwinkel
Muriel als een kind in de snoepwinkel

En wat kiezen de anderen? (Vraag me niet welke types het zijn, want daar heb ik geen verstand van).

Bernice Sangers op de blauwe Ducati
Bernice Sangers op de blauwe Ducati
Simone Bokma op een zware Harley
Simone Bokma op een zware Harley
Sanne Keizer op de dikke vette blauwe Harley
Sanne Keizer op de dikke vette blauwe Harley

De sfeer zit er goed in. Voor de meesten van ons is het al een tijdje geleden dat we op de motor hebben gezeten. Iedereen is in haar nopjes. We hebben geluk met het weer, we zijn in goed gezelschap, we delen dezelfde passie: we mogen motorrijden!!

high on heels
high on heels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *