Hoe het allemaal begon…

Pepe
Pepe

Toen ik een jaar of vijftien was zag ik voor het eerst deze foto van mijn opa op een motorfiets. Hij was daarop een jaar of 28. (Nee, dat is geen snorretje: opa was op zijn snufferd gevallen.)

Grote held

De foto is genomen net voor de oorlog. Hij had zo’n motor, die wij nu meer op brommers vinden lijken, maar de verhalen over zijn avonturen waren altijd even indrukwekkend. Er waren nog veel onverharde wegen en het rijden was ook in die tijd niet zonder gevaar. Mijn opa (Pepe) was mijn grote held! Hij had ook een Harley gehad, maar dat feit was niet op beeld vastgelegd. Ik vond het allemaal prachtig en het is ook in die dagen geweest dat ik me voornam om ook ooit te gaan motorrijden.

Togo

Hij heeft het helaas niet meer mee mogen maken dat ik met een oud Hondaatje zonder helm door de Afrikaanse brousse (Togo, West-Afrika) scheurde, of dat ik daarna mijn rijbewijs haalde op dezelfde dag haalde als mijn neef Waldo (hij heeft ook het motorgen). Pepe weet niet van mijn eerste motortje (een zwarte Kawasaki ER5). Met dat ding heb ik meer dan tienduizend kilometer rond getuft door Nederland.

Beschermengel

Als het me soms een beetje benauwd wordt, vooral op de snelweg aan hoge snelheden, vraag ik Pepe (ik ben ervan overtuigd dat hij mijn motor-beschermengel is) om mij van boven een beetje in de gaten te houden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *