To do’s en gedoe’s

25 september (dag 7), 26 september (dag 8), 27 september (dag 9)

Helaas is er niet alleen vertier. Er moet ook af en toe gewerkt worden! Heel belangrijk: motor wassen! Na meer dan 1300 kilometer rijden, heeft K ook een douche verdiend.

badderen
badderen
ook de onderkant
ook de onderkant

Dan is er nog de afwas… Natuurlijk zijn er vele momenten dat ik mij als vrijwilliger aanbood om de afwas te doen. Echter – dat zul je altijd zien – er is geen beeldmateriaal die deze gebeurtenissen met bewijzen ondersteunt.

afwas en eten voorbereiden
afwas en eten voorbereiden

We dachten dat we er goed aan gedaan hadden Kamp Holland (actief samenreizen voor bejaarde Nederlanders in het bezit van een caravan) aan de andere kant van de camping te laten. We kwamen er al gauw achter dat het ook zo zijn nadelen heeft het kampement op te bouwen in de ‘local’ hoek (tussen Kroaten en Slovenen). De doordeweekse dag dat we aankwamen leek er geen vuiltje aan de lucht. Toen naderde het weekend. Deze Slovenen en Kroaten wonen waarschijnlijk in de stad in een appartementje, maar in het weekend wonen ze híer.

Slavische schlagers

Ze verzamelen zich allemaal op een plek (naast ons). Drank en spijzen worden rijkelijk aangevoerd en onze vrinden bleken ook muzikanten. Een of twee nummers van Slavische Schlagers vinden wij best leuk. De hele middag en avond verandert ons humeur en ons mensbeeld. 

Niet alle buren bezorgen overlast. Zo is er ook de Sloveense vissoepman. Terwijl Anouk het eten staat klaar te maken en Q een afwasje doet (!) opent hij een zakje met een aantal zelfgevangen vissen.

babbeltje met de Sloveense vissoepman
babbeltje met de Sloveense vissoepman
fishy
fishy
deze is giftig! en hij leeft nog!
deze is giftig! en hij leeft nog!

Dan is er nog de was… Tijd om eens grondig kleding te wassen. Mijn motor heeft zich deze rit uitgewezen als een betrouwbaar maatje dat zeer multifunctioneel is.

tijdelijk wasrek
tijdelijk wasrek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *