Bas de Hoorman

Professor staat aan de wieg van een nieuwe superheld

In samenwerking met illustrator Rikkert Nusselder schreef ik in opdracht van Berengroep en GAIN de teksten van het boekje: Bas de Hoorman: ontdekking van een held.

Bas de Hoorman is een superheld die ingezet wordt om het taboe rondom het dragen van het hoortoestel te doorbreken. Met deze campagne wil GAIN, de vereniging van hoortoestelfabrikanten, laten zien dat een hoorprobleem geen verschil hoeft te maken in het leven van mensen.

Professor de Hoorman is een slechthorende wetenschapper die steeds op zoek is naar manieren om beter te kunnen horen. Hij is de uitvinder van de Oroscoop. Op een dag ‘mislukt’ een experiment. Nooit had Professor de Hoorman kunnen bevroeden dat deze gebeurtenis hem een nieuwe metgezel en superheld zou voortbrengen…

Bas de Hoorman laat mensen in Nederland zien dat een hoortoestel een nuttig hulpmiddel is. Hij helpt kinderen en volwassenen om duidelijk te maken dat een goed idee is om een hoorhulpmiddel te gaan gebruiken. Bas helpt zo niet alleen slechthorenden, maar ook de mensen uit hun omgeving.

Joehoe, ik heb een kinderboekje geschreven!

 

© Muriel Van Peteghem
Illustraties © Rikkert Nusselder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *