Steak tartaar

Steak tartaar met frieten en salade, blinde vinken met aardappelen en rode kool. Of in de maand mei asperges met ei en ham en botersaus en fijngeknipte peterselie erover gesprenkeld.

Mijn moeder was een uitstekend kok. Ze maakte een menu met voorgerecht, hoofdgerecht en dessert en 3 weken lang aten we nooit hetzelfde. Dan maakte ze weer een nieuw menu. Later, toen ik op mijzelf ging wonen realiseerde ik mij pas hoe bijzonder dat was.

Helaas staan de gerechten van mijn moeder niet meer op het menu. Enerzijds uit praktische overwegingen. Ik wil niet langer dan een kwartier in de keuken staan na een lange werkdag.

En ook, sinds 2012 ben ik vegetariër. Ik praat daar niet graag over. Uitleggen in mijn familiekring waarom ik vegetariër ben, heeft veel weg van uitleggen waarom ik als 40-jarige nog steeds single en kinderloos ben. Je kan er best een verklaring aan wijden, maar uiteindelijk voelt iedereen zich erna ongemakkelijk.  

2017 © Muriel Van Peteghem


Foto van Call Me Fred via Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *